Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nju traži cijeli svijet: Djevojčice dovodila pedofilima

Preuzmite sliku

U SAD-u je velika potjera za 57-godišnjom Ghislaine Maxwell koja je dovodila “maloljetnice seksualnom prijestupniku Jeffreyju Epsteinu za njegov užitak”.

Nakon njegovog samoubistva u zatvoru, američko državno tužilaštvo na području južnog New Yorka nastavlja istragu zbog seksualne trgovine i ostalih optužbi, prenosi Express.hr

U novoj tužbi jedna od žrtvi upravo je Maxwell navela kao osobu koja je “bila podrška Epsteinovom krugu trgovine seksom”. Glavni državni tužitelj William Barr najavio je kako pravosudni organi dolaze po one koji su sarađivali sa Epsteinom.

“Budite sigurni da se slučaj nastavlja sa svima koji su sarađivali s njim. Niko od sudionika ne može mirno spavati. Žrtve zaslužuju pravdu i dobit će je”, naglasio je.

Maxwell nije optužena ni za kakve zločine koji je povezuju sa Epsteinom. Godinama je negirala da je napravila nešto loše, posebno nakon tvrdnje Virginie Roberts Giuffre da su je upravo ona i Epstein pripremali za seks sa britanskim princom Andrewom.

Prošle sedmice isplivalo je niz dokumenata u tužbi koju je podnijela Giuffre u kojima stoji kako se Maxwell navodno vozila u potrazi za deset “maserki” koje bi Epstein mogao zlostavljati, a ona je u njima navodno i sudjelovala sama.

I sama imala “seks roblje”. Advokat koji zastupa Giuffre i ostale Epsteinove žrtve kaže kako je logično da će se istraga sada fokusirati na Maxwell nakon Epsteinove smrti.

“Neće se moći sakriti. Nema mjesta u civiliziranom društvu na koje može otići a da je ne pronađu. I za razliku od Epsteina ona nema goleme resurse koji su joj potrebni da bi započela novi život na mjestu s kojeg ne bi mogla biti izručena. Zanimljivo je razmišljati gdje bi mogla biti.

Međutim, važnije je pitanje u kojoj su fazi tužitelji s pokretanjem predmeta i da li ona sarađuje?”, rekao je. Zasada nije poznato je li ona razgovarala sa nekim nakon Epsteinova hapšenja. Prijatelji su rekli da se skriva negdje u Francuskoj, gdje je znala boraviti u njegovoj ekskluzivnoj rezidenciji u Parizu.

“Ne odgovara na pozive ni svojih najbližih prijatelja”, rekao je jedan od njih koji je pokušavao doći do nje posljednjih nedjelja. Epstein je kupio niz nekretnina unutar zgrade na aveniji Foch za oko 1,5 miliona eura 2002. godine. Policija istražuje i njegovo poslovanje u Francuskoj. Maxwellina sestra Christine također posjeduje nekretnine u Francuskoj.

Britanski Daily Mail pisao je da Maxwell nije u Evropi već na osamljenom imanju CEO-a i pomorskog stručnjaka Scotta Borgersona u Manchester-by-the-Sea, Massachusetts.

Snimili su fotografije ovog 43-godišnjaka u šetnji s psom, za kojeg tvrde da je njezin.  “Rijetko izlazi van i puno ostaje u kući. Potpuno je drugačija od žene koja je često putovala i puno tulumarila sa Epsteinom”, rekao je jedan izvor.

Uz šumsku stazu do njegove kuće odakle se čuo lavež pasa vozila se jedna žena.  “Je li ona još uvijek tu? Trebali bi je čim prije izvući jer će je inače istjerati grad”, rekla je žena.

Stanovnici tog područja nisu prepoznali Maxwell, a ni njezinog dečka, a rijetki su među njima i čuli za njezinu poveznicu sa Epsteinom. Vijesti su iznenadile 66-godišnjeg stanovnika koji na tom području živi od 1993. godine.

Cjelokušan tekst pročitajte OVDJE.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje