Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nezavisna obdukcija: Floyd preminuo od dugotrajnog gušenja

Preuzmite sliku

Rezultati privatne i nezavisne obdukcije koji su upravo objavljeni, a koju je naručila Floydova porodica, pokazali su kako je Floyd preminuo uslijed gušenja izazvanog stalnim pritiskom

Porodica Georgea Floyda, Afroamerikanca koji je preminuo prije nekoliko dana uslijed brutalnog hapšenja , naručila je privatnu obdukciju.

Odlučili su se na to nakon što je izašao službeni izvještaj okruga Hennepin, a koje je pokazalo kako nema fizičkih naznaka koje bi potvrdile da je Floyd preminuo od gušenja ili davljenja.

Rezultati privatne i nezavisne obdukcije koji su upravo objavljeni, a koju je naručila Floydova porodica, pokazali su kako je Floyd preminuo uslijed gušenja izazvanog stalnim pritiskom.

Rezultate obdukcije je medijima predstavio odvjetnik obitelji Floyd.

Brat Georgea Floyda, Terrence Floyd došao je ranije danas do mjesta na kojemu je preminuo njegov brat i do murala koji je napravljen njegovom bratu u čast.

Obratio se svima koji rade nerede tokom prosvjeda rekavši da ako on ništa ne razbija i ne uništava zašto onda oni to rade te dodao kako ništa o toga neće vratiti njegovog brata.

Rekao je da je njegova porodica miroljubiva te sve pozvao da promjene traže mirnim putem i da glasaju na izborima.

“Educirajte se, znajte za koga glasate. Tako ćemo ih pobijediti, promijenimo sve”, rekao je.

Njegov prijatelj i svećenik Kevin McCall rekao je da porodica moli prosvjednike da nastave s prosvjedima, ali da to nastave mirno.

“Ova porodica traži mir. Ova obitelj poziva na mir. Šaljem poruku svim ljudima u ovoj zemlji da prestanu s neredima. Podignite znak mira. Moć je u brojkama”, rekao je. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,