Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

New York City ukrašen slatkim plišanim koalama koje potiču ljude da doniraju Australiji

Preuzmite sliku

Dok se nepogode u Australiji nastavljaju, mnogi ljudi pokušavaju prikupiti novac kako bi im pomogli i dali svoj doprinos i pomoć, piše Bored Panda.

Istraživači sa Univerziteta u Sydneyu procjenjuju da je 1 milijarda životinja već umrla širom izgorjele zemlje. Međutim, ovaj broj ne uključuje brojne insekte, tako da je gubitak još veći, prenosi Tuzlanski.ba.

  • U New Yorku postoji organizacija za prikupljanje sredstava koja se zove „Koalas from NYC“ i koja postavlja ove ljupke, simpatične životinje širom grada. Punjene igračke imaju na sebi oznaku, tako da možete jednostavno donirati skeniranjem QR koda i pomoći u spašavanju svih nasukanih životinja u Australiji.

    Postavljene su na sve strane – pričvršćeni su na svjetlosne stupove na Bruklinskom mostu, na ograde u Central Parku, čak su i u vatrogasnoj stanici. Njihov cilj je jednostavan, da minimiziraju štetu koju je požar izazvao pomažući životinjama kojima je pomoć potrebna.

    „Trenutno, naše osoblje, kvalifikovani stručnjaci i volonteri rade svakodnevno kako bi osigurali da što više domaćih životinja dobije stalnu njegu, dodatnu hranu i oporavak koji su im potrebni. To uključuje koale, kengure, morske životinje,ptice, gmizavce i još mnogo toga. ” rekli na svojoj GoFundMe kampanji.

  • Njihova populacija je jako pogođena jer su izgubili dom i trebat će im dugo vremena da se oporave i zato bi mnoge životinje mogle nestati ako se ne poduzmu prave radnje.

  • “Koalas from NYC” primio je brojne donacije od zajednica, preduzeća, organizacija, poznatih ličnosti. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje