Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nevjerovatan događaj: Vatrogasac uhvatio i spasio muškarca koji je padao sa četvrtog sprata zgrade (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nevjerovatan video snimljen je u Latviji kada je vatrogasac uspio uhvatiti i spasiti muškarca koji je padao sa četvrtog sprata zgrade.

Članovi Nacionalne vatrogasne i spasilačke službe (VUGD) su odgovorili na poziv tokom kojeg im je prošlog vikenda dojavljeno da osoba “opasno visi” s prozora na četvrtom spratu zgrade.

Ubrzo su stigli na mjesto događaja te su odlučili primijeniti neuobičajenu taktiku. Podijelili su se u dva tima, jedan je ušao u stan na trećem spratu, odnosno ispod stana sa čijeg je prozora visio muškarac, dok se drugi tim popeo na krov pokušavajući doći do njega korištenjem opreme za penjanje.

Ipak, muškarca je spasio vatrogasac koji se nalazio na prozoru ispod njega tako što se nagnuo i uhvatio ga za noge dok je padao. Drugi vatrogasac je istovremeno svog kolegu držao za noge kako bi ga osigurao. Sve se odigralo za svega nekoliko sekundi, a muškarac je spašen.

Vatrogasci će zbog svoje brze i hrabre akcije dobiti nagrade.

“Biti spasilac je nešto specijalno. Potrebna je hrabrost, profesionalnost i sposobnost odlučnog djelovanja u kompleksnim i neuobičajenim situacijama. Ponosan sam na dvojicu vatrogasaca koji su spasili jedan život”, izjavio je latvijski ministar unutrašnjih poslova Rihards Kozlovskis. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,