Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Netanyahu poručio da će Izrael pojačati napade na Pojas Gaze

Preuzmite sliku

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu dao je naznake da će pojačati napade na Pojas Gaze.

Netanyahu je danas održao sastanku s izraelskim vojnim zvaničnicima, uključujući ministra odbrane Bennyja Gantza i šefa Generalštaba Aviva Kochavija.

U izjavi koju je dao na sastanku, Netanyahu je kazao da je izraelska vojska u Gazi pogodila stotine ciljeva koji pripadaju Hamasu i pokretu Islamski džihad.

Netanyahu je također izjavio da će povećati intenzitet i tempo napada.

Izraelska policija objavila je danas da su rakete ispaljene iz Pojasa Gaze usmrtile dvoje Izraelaca, a ranile sedmero.

 • Glasnogovornik izraelske policije Micky Rosenfeld je kazao da su rakete ispaljene iz Pojasa Gaze usmrtile dvije žene u gradu Askalanu. Istakao je da je također u gradovima Askalan i Ashdod ranjeno sedam osoba.

  Palestinske grupe otpora u Pojasu Gaze postavile su rok izraelskoj policiji da se povuče iz kompleksa Al-Akse i četvrti Sheikh Jarrah u okupiranom Istočnom Al-Qudsu (Jerusalemu) jučer do 18 sati po lokalnom vremenu.

  Nakon što se izraelska policija nije povukla iz Al-Akse i Sheikh Jarraha, palestinske grupe otpora ispalile su veliki broj raketa na Izrael.

  Nakon toga, izraelska vojska je objavila da je na Pojas Gaze pokrenuta vojna operacija pod nazivom Čuvar zidina. U napadima izraelske vojske poginulo je 25 Palestinaca, uključujući devetero djece i ženu, a 115 je ranjeno. (AA)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,