Ponedjeljak, 25. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nekoliko Palestinaca ubijeno nakon napada Izraela, među žrtvama je troje djece

Preuzmite sliku

Hamas je rekao da je ispalio rakete na Izrael, aktivirajući sirene upozorenja u Jerusalemu i blizu granice s Gazom, kao odgovor na ozljedu više od 300 Palestinaca nakon racije izraelske policije na kompleks džamije Al-Aksa.

Izrael je također izveo raketni napad na sjeveru Gaze, u kojem je najmanje devet Palestinaca ubijeno a nekoliko ih je ranjeno, saopćilo je Ministarstvo zdravstva u Gazi. Među žrtvama je troje djece, rekao je jedan svjedok za Al Jazeeru.

Izraelska vojska još nije izdala saopćenje o napadu.

Hamas, grupa koja kontrolira pojas Gaze, dala je Izraelu ultimatum da odbaci svoje snage u Al-Aksi i drugoj jerusalemskoj tački do 18 sati.

Abu Obeida, glasnogovornik Hamasova vojnog krila, rekao je da je raketni napad odgovor na ono što je nazvao izraelskim “zločinima i agresijom” u Jerusalemu.

– Ovo je poruka koju neprijatelj mora dobro razumjeti – rekao je.

Zaprijetio je novim napadima ako Izrael ponovno napadne kompleks Al-Aksa ili izvrši deložaciju palestinskih porodica istočnom Jerusalemu.

Organizatori židovskog nacionalističkog marša Starim gradom otkazali su događaj pozivajući se na policijska ograničenja, ali mnoštvo će se i dalje okupljati kod Zapadnog zida.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,