Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Napad na sjedište policije: Talibani ubili pet policajaca

Preuzmite sliku

Najmanje pet policajaca je ubijeno, a deset ranjeno u bombaškom i oružanom napadu kojeg su talibanski militanti rano jutros izveli na kompleks direkcije policije u jugoistočnoj afrganistanskoj pokrajini Paktia.

Meta napada bilo je sjedište Afganistanske nacionalne policije (ANP) u gradu Gardezu koji je od glavnog afganistanskog grada Kabula udaljen oko dva sata vožnje.

Glasnogovornik policije Assadullah Sherzad saopćio je kako je bombaš samoubica izveo bombaški napad automobil-bombom na ulazu u policijski kompleks, a da je uslijedila žestoka razmjena vatre između militanata i policije.

“Strahujemo da je stradao i veliki broj civila jer se napad odvijao nedaleko od trgovina u kojima su bili civili. Za sada možemo reći da je pet naših policajaca poginulo, a deset je ranjeno”, kazao je Sherzad.

Talibanski pokret preuzeo je odgovornost za napad, a portparol te grupe Zabiullah Mujahid tvrdi da je u napadu stradao veliki broj afganistanskih policajaca.

Naoružani militanti su prošlog mjeseca izveli napad i na jednu privatnu banku u Gardezu. Tom prilikom poginulo je ukupno šest osoba, uključujući i tri napadača. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,