Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nakon Twittera, i Facebook blokirao Trumpa

Preuzmite sliku

Facebook je blokirao Donalda Trumpa, predsjednika SAD, onemogućivši mu da objavljuje na toj stranici 24 sata, objavila je kompanija.

Ova odluka je stigla nakon što je Facebook već uklonio objave koje je dao u znak podrške svojim pristalicama, koji su u srijedu napali američki Kapitol.

“Procijenili smo dva kršenja naše politike koja će rezultirati 24-satnom blokadom, što znači da će za to vrijeme izgubiti mogućnost objavljivanja na platformi”, navodi se u izjavi.

I Trumpov račun na Instagramu u vlasništvu Facebooka također će biti zaključan na 24 sata, potvrdio je šef Instagrama Adam Mosseri.

Ranije u srijedu, Facebook je uklonio video zapis objavljen nekoliko sati nakon početka napada, gdje je Trump pozvao prosvjednike da “odu kući” i lažno izjavio da “smo imali izbore koji su nam ukradeni”, piše The Verge.

Kompanija je također uklonila tekstualni post u kojem traži od pristaša da “zauvijek pamte ovaj dan!”

Twitter je prethodno ograničio Trumpa na svojoj platformi, zaključavši njegov račun na 12 sati. Prethodno su uklonili tri tweeta za koje je kompanija rekla da su “ozbiljna kršenja” njezinih politika.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,