Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon što je zatražio platu, odsjekli mu četiri prsta

poljak-plata
Preuzmite sliku

Jedan Poljak je zatražio od poslodavaca da mu isplate neisplaćenu platu, oni su ga zatim odvukli u šumu, odsjekli mu četiri prsta, a potom ga i izboli nožem.

poljak-plataDvojicu poduzetnika kod kojih je povrijeđeni 23-godišnji mladić iz Katovica bio zaposlen na radovima u Grujcu na jugu Poljske, policija je optužila za pokušaj ubistva i nanošenje teških tjelesnih povreda.

Mladić se u utorak oko podneva pojavio polunag i bos, sav okrvavljen iz šume pored puta i potom pao od iscrpljenosti. Očevici su pozvali policiju i hitnu pomoć, a nakon višečasovne operacije njegovo stanje je stabilizovano.

Vozačima koji su se zaustavili da mu pomognu i pozvali hitnu pomoć stalno je ponavljao – “htjeli su da me ubiju” i najpre se mislilo da je u pitanju obračun mafija.

Kada su ga našli bio je polunag. Na desnoj ruci su mu odsječena četiri prsta. Uz to imao je dvije rane na vratu. Motiv zvjerskog napada bio je novac,” kazala je televiziji TVN24 Ana Šledzona iz lokalne policije u Radomu.

Mladić je u utorak tražio od dvojice šefova da mu konačno isplate zaostale plate, a kada su odbili, zaprijetio je da će ih tužiti sudu. Na to su ga odvukli u šumu, osakatili, izboli nožem i ostavili.

Juče su uhapšeni, a danas optuženi za pokušaj ubistva i nanošenje teških tjelesnih povreda. U pitanju je, kako su saznali poljski mediji, suma od svega nekoliko stotina eura. (B92)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: