Ponedjeljak, 24. Februara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Najveći serijski ubojica u SAD-u ubio najmanje 50 ljudi

Sjedinjene Države su najvjerovatnije pronašle najvećeg serijskog ubicu ikada, Samuela Littlea (79) koji je priznao 93 ubistva, a savezna policija (FBI) ih je zasad potvrdila 50.

Većina žrtava Samuela Littlea koji je harao između 1970. i 2005. su žene.

Little služi kaznu doživotnog zatvora od 2014. kada je proglašen krivim i osuđen za tri ubistva. Međutim, čini se da je broj njegovih žrtava puno veći.

Samuel Little je godinama vjerovao da ga policija neće pronaći i da nikoga nije briga za njegove žrtve”, rekla je Christie Palazzolo, forenzična istražiteljica u FBI-ju. “Iako je već u zatvoru, FBI drži da je važno suditi mu za svaku žrtvu i zatvoriti svaki mogući slučaj”.

Policija misli da su sva Littleova priznanja vjerodostojna i otvorila je mrežnu stranicu na kojoj se mogu vidjeti snimci priznanja ubice koji opisuje ubistva kojih žrtve još nisu identificirane.

“Velik broj tih smrti je bio označen kao predoziranje, nesretan slučaj ili uzrok smrti nije utvrđen. Neka tijela nikad nisu pronađena”, dodaje FBI na toj mrežnoj stranici.

Bivši bokser, poznat i po imenu Samuel McDowell, prvi put je uhšen 2012. u prihvatilištu za beskućnike u Kentuckyju. Izručen je u Kaliforniju u okviru slučaja u vezi s drogom.

Ondje su ga vlasti zahvaljujući tragovima DNK dovele u vezu s tri neriješena predmetaaa poznata kao “cold cases” na temelju čega je 2014. osuđen za ubistvo tri žene u Los Angelesu između 1987. i 1989. Sve tri su bile pretučene i ugušene. (Hina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje