Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Najpoznatije svinje na svijetu pronađene mrtve

Preuzmite sliku

Sedam plivajućih svinja s Bahama pronađeno je mrtvo pod misterioznim okolnostima, prenosi Daily Mail.

Istražitelji još pokušavaju dokučiti razlog smrti svinja s poznate Svinjske plaže na otoku Big Major Cay. Ovim tragičnim događajem izbrisano je više od trećine svinjske kolonije na otoku.

“Moglo bi se raditi o strašnoj nezgodi u kojoj su svinje pojele nešto otrovno,” izjavio je Kim Arhana, predsjednik Bahamskog humanog društva.

“Moguće je da je trovanje namjerno, ali ne razumijem ko bi mogao nauditi tim divnim životinjama.”

  • Postoje brojne lokalne legende o tome kako su svinje na otok dospjele kao dio brodskog tereta prije mnogo godina, ali i teorija da su puštene u recentnijoj prošlosti. Lokalac Wayde Nixon tvrdi da je pustio četiri ženke i vepra devedesetih kako bi, za slučaj katastrofe” održao mogući izvor hrane. Za smrt svinja, Nixon krivi turiste koji svinjama navodno daju alkoholna pića i jašu na njima.

    Bahamska kolonija svinja postala je svjetski poznata zahvaljujući slavni osobama koji često provode odmore na ovom otoku i dijele slike s ovim druželjubivim svinjama putem društvenih mreža. Neki od njih su glumica Bella Thorne, komičarka Amy Schumer, kao i Donald Trump Jr.  (index.hr)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,