Nedjelja, 16. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na smetlištu u SAD-u novo jezivo otkriće u slučaju nestale Srpkinje

Preuzmite sliku

Majka  troje djece Ana Walshe, porijeklom iz Srbije, još se uvijek vodi kao nestala u SAD-u, no pojavljuje se sve više jezivih dokaza koji upućuju na to da ju je zapravo brutalno ubio suprug Brian Walshe.

Nakon što se ispostavilo da je poslije Anina nestanka suprug Brian kupio proizvoda za čišćenje za 450 dolara te su pronađeni krv i nož u podrumu kuće u kojoj je Ana živjela sa suprugom i djecom, pojavili su se novi dolazi koji upućuju na to da se radi o ubistvu te koji dodatno inkriminiraju Briana Walshea.

Na otpadu nađene krvave vreće za smeće, sjekira, pila za metal…

Istražitelji koji traže dokaze o nestanku majke iz Cohasseta u američkoj saveznoj državi Massachusetts pronašli su vreće za smeće s tragovima krvi, sjekiru, pilu za metal, tepih i iskorištena sredstva za čišćenje, potvrdili su izvori za WBZ-TV, koji pripada CBS-ovoj televizijskoj mreži.

Vezano | Misterija posljednje poruke Ane Walshe nedjelju dana prije nestanka: Majka Beograđanke otkriva šta je od nje tražila kćerka

Predmeti su pronađeni na reciklažnom dvorištu u gradiću Peabodyju, koji se nalazi sjeverno od Bostona i Cohasseta, koji je jugoistočno od Bostona, udaljen oko sat vremena vožnje.

Glasnogovornik okružnog tužiteljstva u Norfolku u današnjoj izjavi medijima nije želio potvrditi što su istražitelji pronašli.

Istražitelji u zaštitnim odijelima i policajci sa psima pretražili su u ponedjeljak objekt za obradu otpada u ulici Newbury u Peabodyju, tražeći tragove povezane s nestankom majke troje djece. Ana Walshe (39) zadnji put je navodno viđena živa nakon novogodišnje večere u svom domu u Cohassetu sa suprugom i prijateljem.

Vezano | Uhapšen suprug misteriozno nestale Beograđanke Ane Walshe 

Paralelno s ovim novim otkrićima obavlja se DNA vještačenje krvavog noža koji je pronađen u podrumu porodične kuće koju je Ana dijelila sa suprugom i troje djece.

Suprug, 47-godišnji Brian Walshe, trenutno je u pritvoru uz kauciju od 500.000 dolara pod optužbom da je obmanuo istražitelje u ovom slučaju. Izjasnio se nevinim na suđenju u ponedjeljak pred okružnim sudom u Quincyju.

Osim što su istražitelji potvrdili da je u trgovini Home Depot Brian Walshe kupio hrpu sredstava za čišćenje, utvrđeno je i da je njegov automobil, koji je policija zaplijenila, također svježe očišćen.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,