Subota, 19. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Monstrum iz Kanade ubio 49 žena, njihovo meso samljeo i prodavao

Robert Pikton (68), iz Kanade, koji je posjedovao veliku farmu svinja, ubio je i iskasapio 49 žena, njihove ostatke je samljeo i davao svinjama i čak prodavao na svojoj farmi.

Iako je 2007. godine optužen za ubistvo 26 žena, osuđen je za samo šest ubistava za koje služi doživotnu kaznu.Britanska mreža CBS snimila je dokumentarac o ovom serijskom ubici, a u kojem se nalazi snimak njegovog priznanja o svim ubistvima. On je drugom zatvoreniku s kojim je dijelio ćeliju, za kojeg nije znao da je prerušeni policajac, priznao da je ubio ukupno 49 žena i da mu je žao što su ga uhapsili prije nego što je dospio do “magičnog broja 50”.

Policija ga je uhapsila 2002. godine kada je na njegovoj farmi pronašla stvari koje pripadaju žrtvama. Policija je na farmu došla slučajno, jer su mislil da posjeduje nelegalno oružje.

Kada su ga uhapsili, pronašli su DNK tragove 26 nestalih žena, od kojih su mnoge bile prostitutke, koje je dovodio na farmu zbog seksa, a onda ih ubijao, prenosi Blic.rs.

Tehnike ubistava su varirale, pa dok je jednima ubrizgavao antifriz, govoreći im da je to droga, druge je ubijao nožem.

Kada su ga uhapsili, stavili su ga u ćeliju sa prerušenim policajcem u zatvorenika.

– Sam sam sebi iskopao grob kad sam postao aljkav, nemaran pa su me pronašli. Htio sam samo još jedno ubistvo da izvršim pa da ih bude 50 – rekao je on prerušenom policajcu.

Dokumentarac inače počinje upravo ovim priznanjem. Pikton se opisuje tako da pored njega “Teksaški masakr” izgleda kao samo jedna od atrakcija u Diznilendu.

 

Optužen je za ubistvo 26 žena, ali je osuđen za samo šest, jer je za toliko njih nađeno dokaza.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,