Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Moët Hennessyju ponestaje šampanjca zbog velike potražnje

Preuzmite sliku

Ljubitelji šampanjca toliko su oduševljeni zbog prestanka ograničenja vezanih uz pandemiju COVID-a da kompanija Moët Hennessy upozorava kako su im pri kraju zalihe tog pića.

“Ponestaje nam zaliha”, rekao je izvršni direktor Philippe Schaus u intervjuu za Bloomberg TV na Forumu nove ekonomije u Singapuru. Dodao je i kako interno trenutno razdoblje zovu “burne dvadesete”. Ipak, kaže, dobra je vijest da će s Novom godinom doći do ponovnog punjenja zaliha.

Nakon početnog pada u ranim danima pandemije, najveća imena u luksuzne industrije prijavljuju pomamnu potrošnju jer kupci oslobađaju zaostalu potražnju. LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton se u svom je posljednjem poslovnom izvještaju uspio nadmašiti procjene analitičara u četiri od pet ključnih tačaka, dok je uprkos rastu cijena niza proizvoda prihod Hermes Internationala porasao za 24 posto, isključujući promjene u valutama.

 • No, uprkos tome što imućniji potrošači ne kriju daljnju volju za kupnjom skupe robe, raste neizvjesnost u svjetskoj privredi.

  Inflacija je ključni element neizvjesnosti, rekao je Schaus na događaju koji je organiziralo Bloomberg Media Group odjel Bloomberga, matične kompanije Bloomberg Newsa.

  Rast troškova sirovina ukazuje na to kako će kompanija povećati cijenu nekih proizvoda za visoke jednoznamenkaste ili niske dvoznamenkaste iznose, dodao je.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,