Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mladića iz Srbije na ulici u SAD-u ubio pljačkaš koji je nedavno platio kauciju da izađe iz zatvora

Preuzmite sliku

Josephus Davis, (20) kog je policija Philadelphije označila kao pucača na Milana Lončara hladnokrvno ubijenog dok je šetao psa u blizini svoje kuće u naselju Bruertown, odranije je poznat policiji i u trenutku kada je upucao mladića nalazio se na uslovnom otpustu.

Samo dvije nedjelje prije nego što je Davis pokušao da opljačka Lončara, nakon čega ga je i upucao, optužen je zbog krađe automobila i kidnapovanja, ali i napada na zatvorskog čuvara. Međutim, na slobodi se našao nakon što je platio kauciju.

Vezano | Policija objavila novi snimak ubistva mladića iz Srbije u Philadelphiji

Pored Davisa, označenog kao pucača, policija Philadelphije je ranije saopštila da je uhapšena još jedna osoba zbog napada na Lončara, ali ime te osobe nije objavljeno. Džozefusu se na teret stavlja ubistvo, saučesništvo u ubistvu, posjedovanje nelegalnog oružja i nošenje bez dozovle i posjedovanje oružja kojim je počinjeno krivično djelo.

Iako je trenutno označen kao jedini optuženi, po zakonu Pensilvanije, kako su objasnili tamošnji mediji, svi učesnici pljačke sa smrtnim ishodom krivi su za ubistvo drugog stepena.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje