Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Misteriozna smrt mladog šeika: Jesu li orgije, droga i steroidi ipak bili malo previše za milijardera kojeg oplakuje cijeli Dubai?

Preuzmite sliku

Najstariji sin vladara Dubaija, jednog od najbogatijih plemića na svijetu, preminuo je od srčanog udara u 33. godini života.

 • dub-xx1_924231S0
 • Šeik Rašid bin Muhamed bin Rašid Al Maktum, najstariji sin Šeika Muhameda bin Rašida Al Maktuma, koji je vicepredsjednik i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladar Dubaija, preminuo je u subotu poslijepodne.

  Pogreb nesuđenog prijestolonasljednika Dubaija održan je na groblju Umm Hurair, a molitvu je predvodio njegov otac.

  Šeik Rašidov brat Šeik Hamdan bin Muhamed odao je počast svome bratu na Instagramu, objavljujući fotografiju s tekstom: – Danas sam izgubio najboljeg prijatelja i suputnika u djetinjstvu…. svog brata Rašida. Nedostajat ćeš nam.

  Stotine članova obitelji i prijatelja te državnih dužnosnika okupilo se unutar džamije Zabeel u Dubaiju kako bi odali posljednji pozdrav vladarevu sinu. Njegov su lijes, omotan u zastavu UAE, nosila njegova braća.

  Zastave diljem zemlje nalaze se na pola koplja dok UAE, država bogata naftom, prolazi kroz trodnevnu žalost.

  Bliskoistočni vođe, među kojima kralj Salman bin Abdulaziz Al Saud iz Saudijske Arabije te egipatski predsjednik Abdel Fattah el-Sisi, izrazili su sućut Šeiku Muhamedu koji je jedna od najutjecajnijih osoba u regiji.

 • dub-xx_924234S0
 • Po završetku školovanja u Dubaiju, Šeik Rašid diplomirao je u vojnoj akademiji u Sandhurstu u Berkshireu 2002. godine. Poznat po svojoj ljubavi prema konjima, princ je osvojio dvije zlatne medalje u jahanju u utrkama izdržljivosti na azijskoj Olimpijadi 2006. Kao vrli sportaš, osnivač je sportskog i kulturnog kluba u Dubaiju, kojim je predsjedao do 2005., a navijao je za Manchester United.

  Isto tako, mnogo je doprinio humanitarnoj organizaciji Dubai Cares (Dubai mari), koja se bori protiv siromaštva obitelji s djecom.

  Iako je službena verzija njegove smrti srčani udar, razni mediji nagađaju da je mladm Rašidu vrlo kao mogla presuditi droga, alkohol i steroidi. Naime, nasljednika već neko vrijeme nije bilo u javnosti, a nagađalo se da se možda liječio od ovisnosti. Naravno da mediji u Emiratima ne pišu o takvim stvarima, ali zato su se oni u Saudijskoj Arabiji itekako raspisali. Pogotovo o orgijama među bogatašima u UAE-u gdje se droga trošila u abnormalnim količiniama. Princ je, navodno, bio veliki ljubitelj tih zabava…(Jutarnji.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje