Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Miloševićeva udovica u teškom stanju i bori se za život

Preuzmite sliku

Supruga nekadašnjeg jugoslovenskog predsjednika Slobodana Miloševićaje u teškom zdravstvenom stanju i prema informacijama trenutno se nalazi u bolnici u ruskom Sočiju.

– Mira je imala četiri operacije, a nakon posljednje je došlo do određenih komplikacija i pada imunog sistema. Ljekari su zbog toga zabrinuti i kada se uzmu u obzir njene godine, nisu željeli da daju prognoze po pitanju oporavka – navodi za Alo! izvor iz Sočija.

Podsjećanja radi, Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinuo presudu kojom je Mira Marković osuđena na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja pri dodjeli državnih stanova i naloženo je da se suđenje ponovi i da se u novom postupku otklone povrede na koje je ukazao. Presuda kojom je osuđe na na godinu dana zatvora donesena je u junu 2018. godine, 15 godina nakon pokretanja postupka i suđeno joj je u odsustvu, s obzirom na to da živi u Moskvi.

Srbija je 2005. godine raspisala potjernicu za Mirom Marković koja je još na snazi, što znači da bi ona čim bi kročila na tlo Srbije bila uhapšena. U međuvremenu, Marković u Rusiji uživa status političke izbeglice i zbog toga tamo ne može biti uhapšena po potjernici srpskog Interpola. (Alo.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,