Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Medicinski radnici širom svijeta: Ostali smo na poslu zbog vas, vi ostanite kod kuće za nas

Preuzmite sliku

Kako se sve značajnije širi pandemija koronavirusa, svjetski stručnjaci upozoravaju na to da su za suzbijanje koronavirusa bitne dvije stvari: da građani što manje izlaze iz kuća i izlažu se zarazi te da se provodi što više testiranja.

Nažalost, Italiju je snašao grozan scenarij. Bolnice su pretrpane, nedostaje zaštitne odjeće i respiratora. Obolijevaju zdravstveni radnici. Samo u zadnja 24 sata u toj je zemlji zbog zaraze Covidom-19 umrlo 627 osoba, a dodatno se zarazilo više od 5000.

“Ostajemo na poslu zbog vas, vi ostanite kod kuće za nas”

Da se ova priča ne bi ponovila u drugim zemljama, zdravstveni stručnjaci mole građane da ostanu što je više moguće u svojim domovima. Naravno, neka zanimanja su na prvoj liniji obrane i nemaju taj luksuz ostajanja kod kuće. Doktori, medicinske sestre, njegovatelji, čistačice u bolnicama, apotekari, prodavačice u trgovinama, policija – svi se oni izlažu koronavirusu na dnevnoj bazi jer bi se bez njihovog truda urušio cijeli sistem, a time i borba protiv pandemije koronavirusa, prenosi Index.hr.

Stoga su medicinski radnici širom svijeta, uključujući i zemlje u regionu, uputili apel “Ostali smo na poslu zbog vas, vi ostanite kod kuće za nas”.

Ovdje je niz fotografija iz njihove kampanje:

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje