Srijeda, 20. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Medicinska sestra se onesvijestila nakon primljene vakcine, doktori izričiti: “Gubitak svijesti nije povezan sa vakcinom Pfizer”

Preuzmite sliku

Medicinska sestra iz Tennesseeja onesvijestila se na konferenciji za medije u četvrtak nakon što je primila ‘Pfizerovu’ vakcinu protiv koronavirusa.

Tiffany Dover govorila je za medije o prvoj vakcinaciji zdravstvenih radnika na prvoj liniji borbe protiv Covida-19, kada se onesvijestila, prenosi „Washington Times“. Snimak se brzo proširio društvenim mrežama.

 • Ona je primila ‘Pfizerovu’ vakcinu protiv koronavirusa, a oko 17 minuta kasnije počelo je da joj se vrti u glavi, izvinila se novinarima i pala je prije nego što su uspjeli da je uhvate doktori koji su stajali iza nje.

  “Odjednom me je pogodilo, mogla sam osjetiti kako dolazi. Osjećala sam se pomalo dezorijentisano, ali sada se osjećam dobro i bol u mojoj ruci je nestao” – rekla je Dover.

  Ona se ubrzo oporavila i ponovo je razgovarala sa predstavnicima medija, rekavši da često gubi svijest kada osjeti bol.

  “To je za mene uobičajeno” – dodala je Dover.

  Doktori u bolnici CHI Memorial rekli su da ova epizoda gubitka svijesti nije povezana sa vakcinom koju je napravio ‘Pfizer’.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje