Srijeda, 10. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Malenog Aidena našli su ispod tijela mame i tate: Njih je ubio napadač na paradi u Chicagu

Preuzmite sliku

Maleni Aiden (2) je s roditeljima, Kevinom i Irinom McCarthy bio gost parade. Par je bio među nesretnicima koje je Crimo pogodio, a povrede koje su zadobili pokazale su se kao preteške

Dečko mi je dao tog mališana kojeg su pronašli ispod tijela oca koji je bio pogođen u nogu. Pokušali su mu zaustaviti krvarenje, a ja sam dječaka odnijela u garažu, dalje od svega, ispričala je Lauren Silva (38), koja se našla na paradi povodom Dana nezavisnosti u Chicagu kada je Robert Crimo ubio sedmero ljudi, piše New York Post.

Maleni Aiden (2) je s roditeljima, Kevinom (37)Irinom McCarthy (35) bio gost parade. Par je bio među nesretnicima koje je Crimo pogodio, a ozljede koje su zadobili pokazale su se kao preteške.

– Stalno je ispitivao kada će se mama i tata vratiti – ispričala je Lauren. Prijatelji mališanove mame Irene pokrenuli su kampanju s kojom su skupili više od milion dolara za njega.

– Aiden treba puno više od naše pomoći. Njegovi roditelji su ubijeni 4. jula, a on je ostao u nezamislivoj situaciji. Sa samo dvije godine, ostao je bez oba roditelja – podijelili su u opisu kampanje. Za dječaka se brinu baka i djed, Irinini roditelji.

Osim Aidenovih roditelja, jedna od žrtava masakra bio je i 88-godišnji Stephen Strauss, financijski savjetnik koji je vozom putovao svakog dana na posao.

– Bio je vrlo aktivan za svoje godine, sigurno bi poživio još dugo – napisao je njegov unuk Tobias. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje