Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Majka veganka osuđena za smrt 18-mjesečnog sina: Hranila ga samo voćem i povrćem

Preuzmite sliku

Majka veganka proglašena je krivom za ubistvo zbog smrti svog 18-mjesečnog sina koji je imao samo 7,7 kilograma kada je preminuo 2019. godine, nakon što ga je majka stalno hranila voćem, povrćem i svojim mlijekom.

Sheila O'Leary (39) osuđena je utorak pred porotom u Cape Coralu na Floridi poslije jednosedmičnog suđenja.

Sada joj prijeti život iza rešetaka, a presuda će joj biti izrečena 25. jula. Njen sin Ezra je preminuo 2019. godine od komplikacija izazvanih neuhranjenošću.

Doktori su otkrili da nije bio hranjen sedmicu dana prije smrti septembru 2019. godine. Sheila i njen muž koji je takođe optužen za ubistvo i čeka suđenje, pozvali su hitnu pomoć nakon što je Ezra prestao da diše. Hitna pomoć je na licu mjesta konstatovala smrt djeteta. Takođe su pregledali i troje starije djece ovog para.

Par je optužen u decembru 2019. godine nakon što je otkriven uzrok Ezrine smrti. Nikada nisu objavljene fotogafije koje pokazuju u kakvom je stanju dijete bilo kada je preminulo.

Ali tužioci na Sheilinom suđenju su opisali da je dječak bio iznuren i da je neprestano plakao.

 • “Odlučila je da zanemari njegov plač. Nije joj bila potrebna vaga da bi vidjela njegove kosti. Nije joj bila potrebna vaga da bi čula njegov plač”, rekla je pomoćnica državnog tužioca Sara Miler.

  Par je ostalo troje djece hranio uglavnom mangom, bananama i avokadom. Dvoje djece od tri i pet godina su takođe bili neuhranjeni. Koža im je bila žuta, a zubi crni. Sheilina starija ćerka (11) je bila nešto boljeg zdravlja. Policija vjeruje da je to zbog toga što je djevojčica posjećivala oca u drugoj državi pa je tamo bila na odgovarajućoj ishrani, prenosi nova.rs.

  Maleni Ezra je rođen kod kuće i nikada nije bio kod ljekara. Policija je istakla da je dječak na dan smrti imao poteškoća da diše. Umjesto da pozovu pomoć, otac i majka su otišli na spavanje. Kada su se probudili dječak više nije disao. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , , ,