Subota, 16. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Majka pila vlastiti urin i žrtvovala svoj život kako bi spasila svoje dvoje djece

Preuzmite sliku

Žena iz Venezuele pila je vlastiti urin kako bi mogla dojiti svoju djecu, no na kraju je preminula dok su mališani preživjeli zahvaljujući svojoj majci.

Majka Mariely Chacon (40) žrtvovala je svoj život kako bi spasila svoje dvoje djece, šestogodišnjeg dječaka i dvogodišnju djevojčicu nakon stravičnog brodoloma u Atlantskom oceanu.

  • Žena iz Venezuele pila je vlastiti urin kako bi mogla dojiti svoju djecu, no na kraju je preminula dok su mališani preživjeli zahvaljujući svojoj majci. Brodolom je preživjela i dadilja koja se od vrućine skrila u hladnjak, piše Daily Mail.

    No, petero drugih putnika s broda, uključujući oca djece, i dalje se smatraju nestalima.

    Brod s devet putnika zaplovio je 3. septembra iz venezuelanskog grada Higuerote prema nenaseljenom karipskom otoku La Totuga kada su doživjeli brodolom, a djeca i još dvoje preživjelih spašeni su 7. septembra.

    Djeca su bila dehidrirana te su imala opekotine od sunca te su zbrinuta u lokalnoj bolnici. Vlasti su potvrdile kako je žena preminula jer su joj otkazali organi zbog dehidracije te da je djecu održala na životu tako što je pila vlastiti urin ne bi li ih mogla dojiti. Nakon brodoloma, djeca i još dvije osobe pronađene su 7. septembra.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje