Subota, 3. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Majka dječaka Archieja tvrdi da je žrtva internet trolanja i da je primila prijetnje smrću

Preuzmite sliku

Mama Archieja Battersbeeja rekla je da je primila niz online zlostavljanja uključujući prijetnje smrću, te da je na grobu njezina sina ostavljena omča.

Hollie Dance iz Southenda borila se za poništavanje presude Visokog suda koja je liječnicima dala dopuštenje da isključe uređaj za održavanje života 12-godišnjaka nakon što ga je u aprilu pronašla onesviještenog u kući. Archie je preminuo 6. augusta nakon što je sudac s “dubokim žaljenjem” zaključio da njegovo liječenje završava.

Gospođa Dance je rekla da je “vrlo ozbiljno trolanje” počelo u maju sedmicama prije nego što je Archiejev aparat za održavanje života povučen. Trolanje je opisala kao “apsolutno grozno”, piše Mirror.

“Tako je bilo od sredine maja”, rekla je, prenosi Tuzlanski.ba.

“Policija istražuje od sredine maja pa se nadamo da se slučaj sada razvija. Oni rade na tome. Imamo više od 10.000 snimaka zaslona nekih od gnusnih komentara i optužbi.”Gospođa Dance je rekla da je uglavnom bila meta na internetu, ali bilo je i “omče stavljene na njegov grob” i “vješanja užadi na stablo bdijenja”.”

Dodala je da je primila dvije prijetnje smrću, a trolanje je bilo “konstantno, svaki dan”. Mama je također primila pritužbe poslane općinskom vijeću Southenda nakon što je u petak proslavila Archiejev rođendan uz sjenicu na njegovom grobu.

“Činjenica da su sada pozvali općinu, groblje, rekli su da smo podigli ovu sjenicu i zabavljamo se, puštamo muziku, jedemo, pijemo, a da to zvuči jako loše. Zvuči tako loše, a nije tako.”, kazala je Dance.

Ona vjeruje da je Archie sudjelovao u virusnom online izazovu. Prije nego što je njegovo liječenje završilo, Archieja su održavali na životu kombinacijom medicinskih intervencija, uključujući ventilaciju i liječenje lijekovima. Ali liječnici su rekli da nastavak liječenja za održavanje života nije u njegovom najboljem interesu jer su vjerovali da je moždano deblo mrtvo. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,