Utorak, 11. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Maduro: Cilj je bio veliki show, pobuna nije uspjela

Planirana pobuna nije uspjela jer Venezuela želi mir, objavio je venezuelanski predsjednik Nicolas Maduro na državnoj televiziji, u pratnji ministra obrane Vladimira Padrina.

Madurov nastup na državnoj televiziji njegovo je prvo pojavljivanje u javnosti od početka “mirne pobune”, koju je objavio čelnik oporbe i predsjednik venezuelanske skupštine Juan Guaido, pozivajući vojsku da mu se pridruži u svrgavanju s vlasti venezuelanskog predsjednika.

Vojska je očigledno ipak ostala lojalna predsjedniku Maduru koji je u gotovo jednosatnom govoru objavio neuspjeh pobune.

– Cilj je danas bio veliki šou – kazao je Maduro, ustvrdivši da je na Guaidovu stranu prešla “mala sgrupa” vojnika, piše Reuters.

Opovrgnuo je tvrdnje američkog ministra vanjskih poslova Mikea Pompea da je planirao pobjeći na Kubu ali su ga od toga odgovorili ruski saveznici.

Objavio je također da je ponovo imenovao Gustava Gonzaleza Lopeza šefom obavještajne službe Sebin, ne navodeći detalje smjene Manuela Cristophera Fuguere koji je prošle godine na toj dužnosti zamijenio Gonzaleza Lopeza. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,