Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mađarska snimateljica tužit će Sirijca kojeg je srušila

Preuzmite sliku

Mađarska snimateljica Petra Laszlo, koja je kod granice sa Srbijom pokazala neljudsko lice maltretirajući izbjeglice, planira tužiti 52-godišnjeg izbjeglicu Osamu Abdula Mohsena, kojem je podmetnula nogu dok je trčao s djetetom u rukama. Laszlo će tužiti i Facebook.

Kako prenosi Huffington Post, u intervjuu za rusku Izvestiju kazala je da će podignuti tužbu protiv Facebooka jer ta društvena mreža nije uklonila negativne komentare na njen račun, kao i prijetnje koje su objavljene. S druge strane, tvrdi Laszlo, Facebook je blokirao stranice u kojima si joj ljudi davali podršku, navodi N1.

Najavila je i da će tužiti Osamu Abdula Mohsena, izbjeglicu kojeg je srušila dok je trčao držeći u rukama dijete. On je u međuvremenu dobio posao u Španiji, kao nogometni trener, što je bio i prije rata u Siriji.

“Tužbe su pitanje časti. Mohsen je izvrtao priču i promijenio svjedočenje jer je prvo okrivio policiju. Moj muž želi dokazati moju nevinost”, kazala je Laszlo, prenosi N1.

Rekla je i da njena porodica razmišlja o preseljenju u Rusiju jer se često “boji izaći na ulice” Mađarske. Podsjećamo, nakon što je snimka u kojoj Laszlo namjerno ruši izbjeglicu s djetetom u naručju, kako ne bi uspio pobjeći policiji, obišla svijet, ona je dobila otkaz na televiziji za koju je radila. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje