Utorak, 9. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Krvavo vjenčanje u Iranu: Zalutali metak ubio mladenku i ranio dva muškarca

Preuzmite sliku

Mladenka je ubijena na svom vjenčanju u Iranu tokom pucnjave kada ju je zalutali metak iz puške pogodio u glavu.

Mahvash Leghaei (24) vjenčala se u Firuzabadu u Iranu kada je gost, za kojeg se vjeruje da je mladoženjin rođak, pucao iz lovačke puške za koju nije imao dozvolu.

Napadač ulovljen

Metak je mladenki, apsolventici psihologije prošao ravno kroz lubanju i ranio još dva muškarca. Običaj pucanja iz oružja na vjenčanjima je protuzakonit, ali još uvijek sveprisutan na Bliskom istoku. Policajci su otkrili da je neko pucao iz lovačke puške u sklopu lokalne nomadske tradicije.

Gost je zatim pobjegao, ali policija ga je ubrzo pronašla – još je sa sobom imao lovačku pušku iz koje je pucano na vjenčanju. Policijski glasnogovornik rekao je da je mladenka upala u komu te da je ubrzo nakon umrla. Dvoje drugih koji su upucani nisu životno ugroženi, piše Daily Mail.

Porodica donirala organe

Napadač je identificiran kao 36-godišnjak, navodno mladoženjin rođak.

Glasnogovornik policije dodao je: “Naravno da svako remećenje javnog reda i mira poput ovog prelazi crvenu liniju i policija mora djelovati, a ljudi moraju znati da je za stvaranje sigurne zajednice pucnjava zabranjena na vjenčanjima”. Dodao je da će se poduzimati oštre mjere protiv svakoga za koga se utvrdi da krši ovo pravilo.

Porodica žrtve rekla je da su njezini organi donirani i da su pomogli troje ljudi. Njen stric rekao je da je radila kao socijalna radnica i pomagala ovisnicima o drogama da se oporave od ovisnosti te da je tek prije tri mjeseca odlučila dobiti donorsku karticu, prenosi Dnevnik.hr.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,