Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kršio policijski sat: Filipinac preminuo nakon što je kažnjen sa 300 čučnjeva

Preuzmite sliku

Muškarac na Filipinima umro je nakon što je bio prisiljen napraviti 300 čučnjeva zbog kršenja policijskog sata te je postao najnovija žrtva često brutalnog pristupa države u provođenju mjera ograničenja.

Darren Manaog Penaredondo je 1. aprila napustio svoj dom u General Triasu, gradu u lockdownu zbog sve većeg broja slučajeva covida-19, kako bi kupio vodu. Policija ga je zaustavila i rekla mu da za kaznu zbog kršenja mjera napravi 100 čučnjeva. Zatim su ga natjerali da to ponovi više puta te je on u konačnici napravio 300 čučnjeva.

Dobio napade, a zatim pao u komu

“U subotu je dobio jake napade, ali smo mu uspjeli pomoći. Zatim je ponovo pao u nesvijest, a kasnije i u komu”, saopćila je njegova porodica, a prenosi CNN. Penaredondo je umro u 22 sata u subotu.

Filipini su jedna od azijskih zemalja s najvećim brojem infekcija koronavirusom. Od početka pandemije ondje je evidentirano 819.000 infekcija covidom-19 i 14.000 smrtnih slučajeva. Prošlog mjeseca došlo je do naglog porasta broja novih zaraza zbog čega su vlasti odlučile da više od 25 milijuna ljudi ide u lockdown.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i lokalne uprave te gradonačelnik General Triasa naredili su istragu Penaredondove smrti, prenosi Index.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje