Nedjelja, 5. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

626

OPORAVLJENI

30

UMRLI

21
Preuzmite sliku

Kroz šaht do slobode: Ubice u filmskom scenariju pobjegle iz zatvora (VIDEO)

Dvojica osuđenih ubica pobjegla su iz zatvora najvećeg stepena sigurnosti u američkoj državi New Yorku i policija je saopštila u subotu da je pokrenula masovnu potragu za njima.

  • zatvor
  • Vlasti navode da su bjegunci imali dobro razrađen plan bijega te da su iskopali rupu u ćelijama u zatvoru u Dannemori, nedaleko od američke granice s Kanadom. Nakon što su probili metalni zid spojenih ćelija, bušilicama su probili veliku cijev za odvod pare kroz koju su se provukli te na slobodu dospjeli kroz šaht na ulici.

  • bijeg-zatvor
  • Tokom bijega u svoje su krevete složili tako da izgleda kao da spavaju. Uz cijev kroz koju su pobjegli ostavili su poruku sa ‘smajlićem’

    Guverner Andrew Cuomo je upozorio da su odbjegli zatvorenici opasni – Prilikom ranojutarnje provjere ćelija u subotu otkriveno je da su David Sweat (34) i Richar Matt (48) pobjegli.

    Sweat je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva zamjenika šerifa, a Matt je osuđen na najmanje 25 godina zatvora, a najviše doživotnu, bez prava na pomilovanje prije 2032. zbog ubojstva, otmice i pljačke. (Agencije)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje