Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kraljica Elizabeta odbila nagradu za starije osobe jer smatra da ne ispunjava uvjete za nju

Preuzmite sliku

Kraljica Elizabeta II, koja ima 95 godina, odbila je nagradu za starije osobe koju dodjeljuje britanski časopis jer misli da ne ispunjava uvjete za nju.

Časopis koji se predstavlja kao “laka” alternativa medijima “opsjednutim mladosti i slavom” otkrio je da je Buckinghamskoj palači predložio da nagradu “The Oldie of the Year” (“Starija osoba godine”) uruči kraljici koja je na prijestolju već gotovo sedam desetljeća, piše The Oldie.

U utorak je list objavio pismo poslano 21. augusta iz škotskog dvorca Balmoral, gdje kraljica boravi krajem ljeta, s potpisom zamjenika njenog ličnog tajnika Toma Laing-Bakera.

“Njeno Veličanstvo misli da si star onoliko kako se osjećaš i stoga misli da ne ispunjava uvjete za nju”, navodi se u pismu.

Pošto je duže vrijeme provela u izolaciji u dvorcu Windsor blizu Londona i unatoč nagađanjima da će se povući nakon smrti supruga Philipa, Elizabeta II u zadnje vrijeme učestvuje u mnogim javnim događajima. Prošle sedmice je viđena u javnosti kako hoda sa štapom, prvi put od 2004.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje