Utorak, 24. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus: Lidl zapošljava 2500 radnika kako bi odgovorili velikoj potražnji kupaca

Preuzmite sliku

Lidl je naveo kako će zaposliti 2500 radnika na četverosedmičnim ugovorima kako bi sve držali pod kontrolom u toku velike potražnje u trgovinama, jer kupci nastavljaju s čišćenjem polica zbog epidemije koronavirusa, piše Mirror.

Prodavačica je rekla da bi regruti mogli početi odmah i platit će im biti najmanje 9,30 funti na sat (oko 20 KM), dodavši da će “novi zaposlenici biti odgovorni za zajednički rad kako bi trgovina bila čista, uredna i polica dobro opskrbljena kako bi kupci mogli dobiti proizvode koje su im potrebni”, prenosi Tuzlanski.ba.

Lidlov potez slijedio je slične korake u zapošljavanju koje su najavili Co-op i Aldi, dok se supermarketi trude održati korak s potražnjom.

Druge prodavnice preusmjeravaju osoblje iz manje prometnih odjela kako bi im pomogli, a Waitrose i Marks & Spencer premještaju ljude u svoje prehrambene odjele kako bi se nosili s potražnjom.

Aldi je rekao da se “zapošljava kao nikad do sada” s hiljadama pozicija koje su dostupne širom zemlje.

“Kako bismo državu držali u ovim nesigurnim vremenima, nastavljamo našu misiju stvaranjem  prilika za posao širom Velike Britanije”,  objavio je trgovac vrijednosnim papirima na svojoj Facebook stranici.

Co-op otvara 5000 radnih mjesta u trgovinama kako bi osigurao privremeni posao za ugostiteljske radnike koji su ostali bez posla uslijed koronavirusa.

Maloprodajni div je istakao da pojednostavljuje postupak zapošljavanja kako bi uspješni kandidati mogli započeti s radom za nekoliko dana.

Stalni poslovi također će se nuditi u 2.600 dućana Co-op širom zemlje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,