Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kineska armija upozorila: Popularnost zvaničnika na društvenim mrežama može izazvati “oholost”

Preuzmite sliku

Narodnooslobodilačka armija Kine upozorila je na “prekomjernu podršku javnosti“ koju na društvenim mrežama prikupljaju objave državnih zvaničnika i visokopozicioniranih službenika javnog sektora u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

Crvena armija je objavila tekst na službenoj internet stranici u kojem upozorava kinesku javnost da “svaku mjeru premašuje“ podrška ili takozvano “lajkovanje“ instant poruka i objava kineskih zvaničnika na društvenoj mreži Wechat, koja je među popularnijim u toj zemlji.

U tekstu se navodi kako bi ta podrška i prividna popularnost objava kod zvaničnika Komunističke partije Kine mogla izazvati “oholost i bezdušnost“.

Također se navodi kako bi se bezrezervna i nerazumna podrška ličnim objavama kineskih zvaničnika mogla tretirati i kao neka vrsta “nematerijalnog mita“. Veliki broj uposlenika javnog sektora u Kini je i otvorio profil na društvenim mrežama isključivo za podršku objavama svojih nadređenih.

“Bio neko član Komunističke partije ili ne, niko ne smije na društvenim mrežama imati povlašteni status i popularnost. Potrebno je na razumne mjere svesti podršku porukama koje na tim mrežama objavljuju nadređeni zvaničnici“, navodi se u upozorenju Crvene armije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,