Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Karantin u Kini: Žena umrla nakon pada sa 12. sprata

Preuzmite sliku

Žena koja je živjela sa kćerkom u stambenom naselju koje je stavljeno u karantin zbog povećanja slučajeva COVID-19 u Hohhotu, centru kineske autonomne regije Unutrašnja Mongolija, pala je sa 12. sprata i umrla, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako javljaju nacionalni mediji, lokalna policijska jedinica javila je da je 55-godišnja žena sa prezimenom Vang pala sa 12. sprata. Sumnja se na samoubistvo.

Molim vas da neko otvori vrata zgrade, otvori vrata, požurite“, rekla je njena 29-godišnja kćerka u glasovnoj poruci koju je poslala u grupi u kojoj su stanari zgrade.

U glasovnoj poruci koju je podijelila, djevojka je rekla: “Gubim majku, molim vas obavijestite nekoga, ne mogu izaći odavde“. Saopćeno je da su nakon što su stanari stana telefonom prijavili situaciju, policija i medicinske ekipe koje su izašle na lice mjesta potvrdile smrt žene.

Incident je ponovo pokrenuo probleme uzrokovane karantinskim praksama u zemlji. Stanar stana je naveo da je u kompleksu koji se sastoji od tri bloka, ulaz u zgradu zatvoren i zatvoren čeličnim barijerama 25. oktobra, nakon što je koronavirus otkriven kod dvije osobe u bloku u kojem je Vang živjela.

Njena kćerka je policiji navela da njena majka pati od anksioznog poremećaja. Problemi uzrokovani strogim mjerama prevencije i kontrole epidemije u zemlji izazivaju kritike javnosti. Praksa karantina negativno utiče na psihičko stanje građana, kao i na probleme u pristupu hrani, potrepštinama i zdravstvenoj zaštiti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,