Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kanali i gondole: I Indonezija ima svoju Veneciju

Preuzmite sliku

Park “Mala Venecija”, inspirisan čuvenim italijanskim gradom, napravljen na području Zapadne Jave, u Indoneziji, nezaobilazna je destinacija velikog broja domaćih i stranih turista, piše Anadolu Agency (AA).

Izgrađen u šumskom području u regiji Cianjur prije 20 godina, “Mala Venecija” spada među značajnu turističku destinaciju zbog izvorne strukture, čistog zraka, jezera i pogleda na šume.

Posjetioci, koji dolaze da vide park, u gondolama obilaze sve ono što on pruža. To je posebno interesantno parovima. U sklopu parka se nalaze i teniski tereni, staze za jahanje, bazen i dječije igralište.

Zvaničnik parka Agus Yulianto rekao je za AA, da pored lokalnih turista, park posjećuju i turisti iz Singapura, Malezije, Indije i s Bliskog istoka.

 • “Svake sedmice ugostimo hiljade turista. Tokom vikenda imamo više posjeta. Najviše imamo posjeta Evropljana, ali i Indonežana koji nisu posjetili Veneciju u Italiji”, pojasnio je Yulianto.

  Inne Diana (42) iz Bandunga, Malu Veneciju je posjetila s djecom.

 • “Nisam posjetila Evropu. Sretna sam što ovdje imam priliku vidjeti kako izgleda Venecija i voziti se gondolom”, ispričala je Diana.

  Među posjetiocima je bila i 21-godišnja Sri Ayu Wulandari.

 • “Tu sam s prijateljima. Ovo je super mjesto za zabavu i posjetu porodica. Gondole mi se jako sviđaju”, kazala je Wulandari.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,