Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Kamionom zaglavio na rubu litice, izvlačili ga tri dana: ‘Samo sam slijedio upute mog GPS-a’

Preuzmite sliku

Prvi dan 2022. godine bio je vrlo dramatičan na sjeveru Kine. Na području grada Ghangzhija u provinciji Shanxi došlo je do incidenta čije su fotografije obišle svijet, a samo srećom izbjegnute su teške posljedice.

Naime, vozač kamiona vodio se uputstvima uređaja za GPS navigaciju te je došao do uske ceste na planinskom prevoju. Kamion je bio preširok za prolazak, no vozač je svejedno nastavio. Shvatio je da ipak neće uspjeti pa se pokušao vratiti vožnjom unazad i u jednom trenutku gotovo upao u provaliju duboku gotovo stotinu metara.

– Ova cesta ima ograničenja, ne može proći nijedno vozilo više od dva metra. Sniježilo je čitavog dana, teretnjak je nastavio vožnju i skliznuo s ceste. Pokušao se izvući, ali tu je umalo pao s planine i sada je promet potpuno blokiran – rekao je.

Akcija izvlačenja kamiona potrajala je čak tri dana, a u nju su bila uključena čak tri kamiona za vuču. S obzirom na složenost situacije, nije preostalo ništa drugo nego da se vozilo presiječe napola, pa se tako u komadima izvuče s opasne ceste. Promet se normalizirao 3. januara u poslijepodnevnim satima.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,