Subota, 23. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako je ovo moguće? Avion Air Indie zapeo ispod nadvožnjaka, pogledajte sulud snimak

Preuzmite sliku

Radi se o avionu koji je bio predviđen za otpis te je tegljačem otpreman od strane specijalizirane kompanije

Internet su preplavile nestvarne scene putničkog aviona kompanije Air India koji je zapeo ispod nadvožnjaka u prijestolnici Delhiju.

Kako piše BBC, radi se o otpisanom avionu koji je kompanija prodala te je tegljačem vožen gradskim ulicama, no neko je očito pogrešno procijenio visinu letjelice. Na videu koji se brzo proširio društvenim mrežama vidi se kako su avionu uklonjena krila, što je standardna procedura kada je riječ o transportu otpisanih letjelica.

Novinar Ashoke Raj, specijaliziran za avijaciju i zračni transport, koji je objavio video na Twitteru, podijelio je i reakciju kompanije.

– Ovo je neregistrirani, otpisani avion Air Indije koji je prodan. Transportiran je od strane novih vlasnika. Air India nema nikakve veze s ovim događajem – pojasnili su iz kompanije.

Službenici zračne luke u Delhiju tamošnjim su medijima rekli kako avion “zasigurno ne pripada floti koju se može vidjeti na tom aerodromu” te da se najvjerovatnije radi o pogrešci vozača koji je upravljao kamionom. Video je dosad privukao hiljade ljudi, a svi se pitaju kako je ovaj incident uopće moguć, piše BBC.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,