Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Jezivo otkriće u podrumu kuće u kojoj je živjela nestala Srpkinja: ‘Pronašli smo zlokobne tragove…’

Preuzmite sliku

Američki mediji javljaju da je prilikom pretrage kuće u kojoj je Ana Walshe živjela sa suprugom Brianom, pronađen nož, kao i tragovi krvi.

Američki mediji prenose da je suprug nestale Ane Walsh upravo optužen za ometanje istrage. Na današnjem saslušanju Briana Walshea sud je objavio kako je u podrumu kuće pronađen oštećeni krvavi nož.

Također, dan nakon što je Ana nestala Brian Walshe je u trgovini kupio opremu za čišćenje u vrijednosti od 450 dolara, navode američki mediji. Njemu je određena kaucija u iznosu od 500.000 dolara.

Vezano | Uhapšen suprug misteriozno nestale Beograđanke Ane Walshe 

Ana je Novu godinu dočekala sa suprugom i djecom u njihovom domu u gradiću Cohassetu u američkoj saveznoj državi Massachusetts. Radila je ukompaniji koja se bavi nekretninama i 1. januara, oko četiri sata, izašla je iz kuće jer je zbog posla hitno trebala otputovati u Washington. Od tad je niko nije čuo niti vidio. Njezin mobitel od tad je ugašen, a jedini trag koji je policija imala taj da se 39-godišnjakinja nikad nije ukrcala na spomenuti let.

Iako je Ana nestala 1. januara, njezin suprug Brian Walshe nestanak je prijavio tri dana kasnije. On je uhapšen u nedjelju u njihovoj kući i to zbog ometanja istrage.

– Sumnjiče ga da je policijsku istragu o nestanku svoje supruge doveo u zabludu. Policija ima razloga vjerovati da je Brian počinio krivično djelo obmanjivanja policijskih istražitelja – rekao je okružni tužitelj Norfolka.

Pripadnici jedinice za specijalne i hitne slučajeve, kao i specijalizirana jedinica obučena za potragu i spašavanje te psi tragači pretražili su šumovite oblasti u blizini kuće nestale Ane, ali nisu pronašli nijedan trag.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,