Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Jevrejski radikali u pratnji policije ušli u Al-Aksu

Preuzmite sliku

Na desetine ekstremnih jevrejskih doseljenika u pratnji izraelske policije ušli su u džamiju Al-Aksa, u okupiranom Istočnom Al-Qudsu (Jerusalemu), javlja Anadolu Agency (AA).

Na desetine jevrejskih ekstremista u pratnji policije, koja je rastjerivala Palestince nakon sabah-namaza (jutarnje molitve muslimana), ušlo je u Al-Aksu.

U saopćenju izraelske policije navedeno je kako su ”na stotine maskiranih palestinskih mladića skupljali kamenje“ prije nego što su jevrejski doseljenici ušli u Al-Aksu.

Dodano je kako je policija, da bi osigurala ulazak jevrejskim doseljenicima, nastojala udaljiti Palestince s tog područja.

S druge strane, grupa koja se tokom jutarnjeg upada izraelske policije sklonila u kompleksu al-Akse bacala je pirotehnička sredstva kako bi udaljila policiju. Izraelska policija je uzvratila gumenim mecima.

U saopćenju palestinskog Crvenog polumjeseca navedeno je kako je na ulazu u Al-Aksu Esbat povrijeđeno devet osoba, a četiri su hospitalizirane.

Izraelske snage nakon sabah-namaza ušle su u Al-Aksu i nasilno istjerale Palestince. Nakon toga su zatvorena vrata al-Akse za Palestince.

Izraelska policija tokom upada u Al-Aksu pretukla je nekoliko Palestinaca.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje