Petak, 15. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Izraelska policija napala Palestince kod kapije Damask

Preuzmite sliku

Izraelska policija gumenim mecima i šok bombama napala je Palestince koji su se htjeli okupiti kod kapije Damask u Istočnom Al-Qudsu (Istočni Jerusalem), javlja Anadolu Agency (AA).

Izraelska policija intervenisala je kada se palestinska omladina htjela okupiti kod kapije Damask ​​u znak protesta protiv izraelskih napada na Pojas Gaze. Koristili su šok bombe i gumene metke. Ranjena je jedna osoba, a tri su privedene.

Do eskalacije tenzija došlo je zbog napada na vjernike tokom ramazana, svetog mjeseca muslimana, u kompleksu džamije Al-Aksa i sudskih odluka o protjerivanju palestinskih porodica iz kvarta Sheikh Jarraha u Istočnom Al-Qudsu (Istočni Jerusalem).

Izrael od 10. maja iz zraka i s kopna vrši napade na Pojas Gaze. Broj poginulih u izraelskim napadima na Pojas Gaze pod opsadom porastao je na 213. Među poginulima se nalazi i 61 dijete, 36 žena, dok je 1.442 ljudi ranjeno tokom izraelske ofanzive.

Uprkos reakcijama iz svijeta, Izrael je nastavio žestoke napade na Gazu u kojoj živi oko dva miliona stanovnika. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,