Ponedjeljak, 18. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Izbjegnuta tragedija na dakarskom reliju: Bivši pobjednik kamionom pregazio gledaoca (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nesretnik je završio sa slomljenom potkoljenicom.

Postalo je pravilo da svako izdanje Dakar relija donese barem nekoliko nesreća koje prerastu u tragediju. Jedna se dogodila na etapi od Moquegua do Arequipa u Peruu gdje je pobjednik iz 2014. godine Andrej Karginov pregazio čovjeka sa svojim kamionom teškim tri tone.

42-godišnji Rus, koji je do pete etape držao treće mjesto, naletio je na manju grupu ljudi u pustinji, a jedan nije uspio pobjeći od njegovog kamiona pa je završio pod gumama.

Budući da je riječ o 60-godišnjaku, nije moglo proći bez posljedica. Južnoafrikanac je završio sa slomljenom potkoljenicom, a ruski vozač s diskvalifikacijom jer se nakon nesreće nije zaustavio.

 

“Karginov nije bio ni svjestan da je pregazio muškarca. Na usponu se nalazila grupa od pet gledatelja, četvorica su uspjela pobjeći, dok se peti spotaknuo i pao, a preko njegove noge Karginov je prošao sa zadnjom gumom. Andrej, naravno, nije ni vidio. Bio je uspon i u tom trenutku jedino što vidite kroz vjetrobransko staklo, jest nebo i vrh brda. Za nesreću saznao tek kasnije”, rekao je Vladimir Čagin, šef Kamazove ekipe, naravno braneći svog vozača. (rtl.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,