Srijeda, 21. Mart 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ispod poznatog američkog sveučilišta otkriveno 7.000 tijela (VIDEO)

Ispod poznatog američkog sveučilišta otkrivena je jeziva i jednako žalosna tajna – ondje je zakopano 7.000 tijela. Naime, medicinski kampus Sveučilišta u Mississippiju (UMMC) nekad je bila prva mentalna institucija u toj saveznoj državi.

Izgrađena 1855. godine, građevinski radnici su još 2013. godine otkrili prvih 66 tijela dok su gradili cestu kroz kampus.

Otkrića su se samo nizala i do danas je otkriveno 7.000 tijela.

Nadalje, službeni predstavnici sveučilišta su suočeni s povelikim cijenama ekshumacije i ponovnog zakopavanja tijela, a taj proces bi ih, prema procjenama, mogao koštati oko 21 miliona dolara.

Kao alternativu razmatraju produžavanje ekshumacije na osam godina što bi umanjilo troškove na 400.000 dolara godišnje. Štoviše, planira se i izgradnja memorijalnog centra s laboratorijem koji bi proučavao ostatke, kako bi se do kraja razotkrilo što se sve zbivalo u mentalnoj instituciji.

“Bila bi to jedinstvena prilika za Mississippi”, rekla je  profesorica Državnog sveučilišta Mississippi Molly Zuckerman.

“To bi učinilo ovu državu nacionalnim centrom za historijske bilješke o zdravstvu u predmodernom periodu, posebno u vezi zatvaranja osoba u institucije”, prenosi Smithsonian.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,