Nedjelja, 31. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ispala djedu iz ruku na kruzeru i poginula: Tijelo odlazi u SAD

Mala Chloe Weingard imala je tek godinu i pol dana. Djed Salvatore Anello bio je s njom u prostoru uređenom za djecu, primio ju u ruke i zatim su zajedno gledali kroz prozor

Djed koji je ispustio svoju unuku iz ruku na velikom kruzeru, nakon čega je ona pala s 11. sprata i preminula na mjestu, vratio se u petak u SAD. Iako je trebao dati svoju izjavu istražiteljima iz Portorika, gdje se nesreća i dogodila kada se kruzer usidrio, on to nije napravio, piše 24sata.hr.

Mala Chloe Weingard imala je tek godinu i pol dana. Djed Salvatore Anello bio je s njom u prostoru uređenom za djecu, primio ju u ruke i zatim su zajedno gledali kroz prozor. Kako je rekao istražiteljima ranije, mislio je da je prozor zatvoren. Chloe je voljela lupati po prozoru, kao što bi to radila na utakmicama hokeja kada bi njen brat igrao. No, prozor je bio otvoren i malena je samo ispala iz njegovih ruku na palubu.

Nisu htjeli gledati snimak

Djed bi se i dalje mogao suočiti s optužbama za ubistvo ili zanemarivanje. Iako je trebao dati izjavu istražiteljima, njegov advokat je preporučio da ne govori ništa te da se vrati u SAD. Tako je i napravio. Vlasti Portorika nisu izdale nalog za hapšenjem, a pravno nije bilo nikakvog razloga da se porodica zadržava tamo. Anello i njegova žena Patricia rano ujutro u petak su odletjeli za Indianu.

Roditelji preminule Chloe Alan (40) i Kimberly (36) vraćaju se u SAD drugim letom. Tijelo svoje kćerke prevest će također u Indianu. Ni oni nisu htjeli davati izjave oko nesreće obzirom da su u tom trenutku bili na drugom kraju broda.

Policija im je ponudila da pogledaju snimak nadzorne kamere na kojoj se vidi pad njihove kćeri, no odbili su i to, piše Daily Mail.

– Roditelji su rekli da nisu vidjeli ni čuli ništa jer tamo nisu ni bili. Rekli su da će sarađivati u istrazi, ali ne trenutno – rekao je njihov advokat Michael Winkleman.

Chloeino tijelo vratit će nazad u SAD

– Srećom, advokati koje su tamo angažovali su jako dobri i uspjeli su već dogovoriti da se Chloe vrati kući te da ih se pusti na miru nekoliko sedmica kako bi žalovali – rekao je Winkleman. Komentarisao je i da je djed Anello surađivao s policijom, no zbog jezične barijere nije mogao puno toga razumjeti niti reći. Iako roditelji djevojčice nisu ništa htjeli komentarisati, Winkelman je uvjeren kako djed nipošto nije htio nauditi unuci.

Advokat ističe da ako se već mora uperiti prst u nekoga, onda je to prijevoznik Royal Caribbean koji je imao otvoren prozor u prostoru u kojem se djeca igraju i da nije bilo nikakvog upozorenja.

Može biti nesreća, nemar ili čak ubistvo

Obzirom da istraga još uvijek traje, načelnik Jose Sanchez ističe da “postoje razne mogućnosti” te da nisu isključili ni da se radi o ubistvu ili nesreći ili nemaru.

– Još skupljamo informacije, ispitujemo svjedoke i analiziramo dokaze. Ništa još nismo otpisali – rekao je Sanchez. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , , ,