Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Iranski ministar Reza Rahmani zaražen korona virusom

Preuzmite sliku

Reza Rahmani, ministar industrije, rudarstva i trgovine Irana, zaražen je novom vrstom korona virusa (COVID-19), prenosi Anadolu Agency (AA).

Iranski ministar je hospitaliziran, a ljekari su izjavili da se trenutno osjeća dobro.

Od posljedica zaraze korona virusom u Iranu je preminulo 77 osoba, dok je zaraženo 2.336 osoba.

Zamjenik predsjedavajućeg iranskog parlamenta Abdolreza Mesri je saopćio u utorak da su 23 iranska zastupnika također zaražena novom vrstom korona virusa.

Napomenuo je da će Parlament nastaviti sa radom, ali da su sastanci poslanika sa građanima privremeno otkazani.

Bilans smrtno stradalih od posljedica zaraze korona virusom u Kini povećan je na 2.983 osobe.

Nacionalna zdravstvena komisija Kine (NHC) u srijedu je saopštila da je u protekla 24 sata preminulo 38 zaraženih osoba, čime se broj preminulih od zaraze opasnim virusom u toj zemlji povećao na 2.983. Dodaje se da je u istom periodu registrovano 119 novih slučajeva oboljenja od COVID-19.

NHC navodi da je do sada potvrđena zaraza korona virusom kod više od 80.000 pacijenta. Najmanje 36.432 osobe trenutno su pod medicinskim nadzorom, dok broj otpuštenih pacijenata iznosi 49.856.

Korona virus se krajem prošle godine pojavio i brzo proširio u kineskom gradu Wuhanu, a slučajevi zaraze potvrđeni su u više od 60 zemalja širom svijeta.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je veoma visoko stanje globalne opasnosti. Bolest je službeno nazvana COVID-19.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,