Četvrtak, 29. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Iranska zastupnica preminula od posljedica zaraze korona virusom

Preuzmite sliku

Iranska zastupnica Fatima Rahbar je preminula od posljedica zaraze korona virusom (Covid-19), javlja Anadolu Agency (AA).

Kako navodi novinska agencija Tesnim, 56-godišnja zastupnica Rahbar je umrla u bolnici u kojoj se liječila od korona virusa.

Bila je član Stranke islamske koalicije, a 21. februara je izabrana u državni parlament.

U Iranu je u okviru borbe protiv korona virusa zabranjen ulaz u 17 pokrajina. Odluka o zabrani ulaska u pokrajine će ostati na snazi dok ne bude donesena drugačija odluka.

U Iranu su do sada od posljedica zaraze korona virusom preminule 124 osobe, dok je zaraženo 4.747, a izliječeno 913 osoba.

Iranski ministar zdravstva Saeed Namaki zatražio je od građana da ne odlaze na odmor u vrijeme kada su škole zatvorene do 20. marta, što je urađeno kao dodatna zdravstvena mjera.

Broj smrtnih slučajeva u svijetu iznosi blizu 3.500, s oko 100.000 potvrđenih slučajeva zaraze.

Korona virus se krajem prošle godine pojavio i brzo proširio u kineskom gradu Wuhanu, a slučajevi zaraze potvrđeni su u više od 60 zemalja širom svijeta. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je veoma visoko stanje globalne opasnosti, a bolest je službeno nazvana COVID-19.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,