Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Indija: Ukrao tijelo supruge iz mrtvačnice covid-odjeljenja

Preuzmite sliku

Policija u Indiji privela je četiri osobe zbog sumnje da su sa kovid odjeljenja državne bolnice u Maharaštri ukrali tijelo žene koja je preminula od corona virusa.

Žena je preminula u zoru 17. maja, a suprug je odlučio da ukrade njeno tijelo kako bi obavio sve vjerske obrede pred sahranu.

“Žena je u bolnicu dovedena 23. aprila, ali je nažalost preminula 17. maja u 5 sati ujutru usljed pogoršanja stanja. Suprug je tražio da mu se preda tijelo kako bi bili obavljeni vjerski obredi pred sahranu, međutim, to mu nije bilo dopušteno zbog covid-protokola”, rekao je dr. Rathod.

On je dodao da je suprug počeo da se raspravlja sa osobljem bolnice i da je zahtijevao da preuzme tijelo.

“On je rekao da je njegovoj supruzi u nedjelju stigao negativan anti-genski test i da zato ima pravo da njeno tijelo prenese u rodni grad. Kada mu je zahtjev odbijen on je krišom ušao u bolnicu, iskoristio je to što su medicinski radnici imali pune ruke posla i iznio tijelo napolje.

Da tijela nema poslije nekoliko sati ustanovili su radnici mrtvačnice, koji su se popeli na covid odjeljenje da bi tijelo žene spustili u hladnjaču. Kada su zatekli prazan krevet, pozvali su policiju. Sumnja je odmah pala na supruga. Policija je sa njim obavila kratak razgovor, nakon čega je tijelo vraćeno.

Međutim, medicinske sestre su podnijele krivičnu prijavu protiv supruga i njegovih pomagača, tako da su na kraju svi privedeni i biće optuženi za teška krivična djela.

U Indiji korona nemilosrdno kosi već nekoliko sedmica, a svakodnevno bilježe na desetine i stotine hiljada novih slučajeva. (Nezavisne)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,