Ponedjeljak, 30. Marta 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

353

OPORAVLJENI

8

UMRLI

6
Preuzmite sliku

Hrabro srce malene Rebecce: 11-godišnjakinja golim rukama napala krokodila i spasila život prijateljici

Devetogodišnja djevojčica Latoya Muwani kupala se u potoku kad ju je zgrabio golemi krokodil. Ko zna kako bi se provela da nije bilo njene dvije godine starije prijateljice Rebecce Munkombwe koja ju je spasila hrabrom i brzom reakcijom. 

Kad je curica iz Zimbabvea vidjela da je krokodil njenu malu prijateljicu počeo vući pod vodu, skočila je na njega i počela mu kopati oči sve dok nije pustio drugu djevojčicu, piše Index.hr.

“Tek što sam izašla iz vode čula sam kako Latoya viče da ju je nešto ugrizlo za ruku. Odmah sam se bacila u vodu. Ona je vrištala od bola i govorila da je nešto grize i vuče pod vodu”, kaže Rebecca.

Ubrzo je shvatila da se radi o krokodilu te je odmah prešla u napad.

“Skočila sam na njega i počela ga lupati šakama, a onda sam mu počela prste zabijati u oči sve dok je nije pustio. Kad se oslobodila, zajedno smo otplivale do obale gdje su je druga djeca izvukla iz vode. Srećom, krokodil nas nije ponovo napadao”, ispričala je za The Sunday Times.

Rebecca nije pretrpjela nikakve povrede, dok je njena prijateljica završila u bolnici, ali su ljekari otkrili da i ona ima samo “blage povrede”.

Latoyin otac je za lokalne medije rekao da je pomislio na najgore kad je čuo da mu je krokodil napao kćerku.

“Ne znam kako ju je uspjela spasiti, ali zahvalan sam Bogu. Latoya se odlično oporavlja i uskoro će biti puštena iz bolnice”, ispričao je on. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,