Utorak, 5. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hrabra Palestinka: Pod kišom granata donijela na svijet četvorke!

Preuzmite sliku

Dok i dalje svakodnevno stižu informacije o broju poginulih i ranjenih u izraelskim napadima na Gazu, rađaju se i novi životi. Jedna Palestinka sinoć je rodila četvorke. Bebe su dokaz prkosa Palestinaca kiši izraelskih granata koje uništavaju sve što je živo.

Fotografiju četvorki objavio je na svojoj Facebook stranici Mads Gilbert, norveški ljekar koji se trenutno nalazi u Gazi. On je nedavno uputio i protestno pismo Baracku Obami u kojem je upozorio svijet o stradanju nedužnih civila u ovom mjestu, te upitao predsjednika SAD-a ‘Ima li srce?’.

 • palestina-bebe
 • Bebe su izazvale oduševljene i vratile nadu u bolji život Palestinaca, dok se hiljade Izraelaca regrutovalo u vojsku kako bi se borilo u Gazi.

  Izraelski premijer Benjamin Netanyahu kazao je kako 86.000 rezervista ima cilj da uništi tunel koji navodno koristi Hamas. Nažalost, osim tunela, prema informacijama iz Gaze, su i civilna mjesta poput škola, pijaca, igrališta, u kojima ginu i djeca.

  Osude izraelskih napada stižu iz cijelog svijeta. Do sada je 245.000 osoba napustilo svoje domove i nalazi se u sigurnim kampovima UN-a.

  “Ništa nije sramnije od toga kada napadate djecu koja spavaju”, rekao je generalni sekretar UN-a Ban Ki-moon koji je granatiranje škola nazvao sramotnim i neprihvatljivim, prenosi Klix.ba

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,