Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Horor u Melbourneu: Zločin u porodici Perinović šokirao Australiju, majka ubila troje djece pa presudila sebi

Preuzmite sliku

Komšije kažu da je rastrojena majka nedavno naglo napustila posao i bila posebno povučena u mjesecima prije ubistava

Strašna tragedija dogodila se u australskom gradu Melbourneu gdje je majka hrvatskih korijena, kako se čini, usmrtila svoje troje djece pa presudila i sebi, piše portal News.com.au.

Tijela Katie Perinović, njene dvije kćeri Claire (7) i Anne (5) i sina Matthewa (3) otkrivena su u četvrtak popodne u njihovom domu u Tullamarineu, u sjevernom predgrađu grada.

Ubistva su šokirala ovu inače mirnu i tihu zajednicu

Perinovićev suprug Tomislav (48) pozvao je hitnu pomoć, a policija ga je ispitala prije nego što je pušten bez optužbe.

‘Istražitelji ne vjeruju da je 48-godišnjak bio umiješan u incident, a policija ne traži nikoga dalje u vezi s ovim slučajem’, rekla je policija danas poslijepodne.

‘Istražitelji Odjela za ubistva formirali su preliminarno mišljenje da je 42-godišnjakinja odgovorna za sve četiri smrti, a po završetku njihove istrage, izvještaj će biti dostavljen na razmatranje forenzičaru.’

Majka je bila povučenija nego inače

Komšije kažu da je Katie, prije nego je ubila svoje troje djece i sebi oduzela život, naglo je napustila posao i bila je posebno povučena u mjesecima prije ubistava.

Porodična prijateljica Marie Groves rekla je Herald Sunu da ju je strašna tragedija shrvala: ‘Ne mogu vjerovati – ta djeca…’

Na nedavnoj rođendanskoj zabavi za kćer gospođe Groves, Perinović je bila ‘neobično povučena i tiha’.

‘29. novembra praktično sam je natjerala da dođe s djecom proslaviti rođendan moje kćeri‘, rekla je Groves za NCA NewsWire.

‘Bila je tamo samo kratko vrijeme… njene dvije starije djevojčice bile su vrlo slične mojim mlađim kćerkama, čavrljale su i smijale se – tipične sedmogodišnjakinje, bile su prekrasna djeca. Tog dana činilo se da je bila pomalo povučena – to nije bilo uobičajeno – bila je vrlo tiha… Sad kad o tome razmišljam, možda je to bio znak?’

Gospođa Groves rekla je da Perinovićevog supruga Tomislava nije dobro poznavala jer je ‘cijelo vrijeme radio’.

 • Groves, koja je bila bliska s pokojnom Katie i čija su se djeca družila s djecom Perinovićevih, rekla je da je susjeda posljednji put Katie vidjela prije Božića, kada se također činila ‘nešto tišom nego inače’.

  Međutim, dodala je, ništa joj se nije činilo posebno neobičnim.

  Komšije Daniel i Vicky Schembri rekli su da su Katie Perinović zadnji put vidjeli u srijedu – manje od 24 sata prije nego što će ona i njeno troje djece biti pronađeni mrtvi – kad im je donijela vreću šljiva na vrata.

  Schrembis je rekao da se Tomislav Perinović doselio u komšiluk prije otprilike 25 godina prije nego što je upoznao svoju buduću suprugu.

  ‘Čim su se vjenčali, zatrudnjela je’, rekao je Schembri, dodajući kako se Perinović činio ‘sretnim’.

  Schembrisi su rekli da su znali stalno viđati ‘vrlo živahnu’ djecu kako se igraju i voze biciklima na ulici. Najstarija, Claire, pohađala je časove plesa, a najmlađa je upravo trebala krenuti u školu.

  Claire i Anna išle su u osnovnu školu sv. Christophera u obližnjem predgrađu Airport West.

  ‘Sada su na nebu…’, rekao je gospodin Schembri. ‘Bili su jako dobra djeca.’

  Da nešto nije u redu, shvatili su kad su hitne službe projurile ulicom.

  ‘Vidjeli smo Toma kako sjedi na stolici s rukama iza leđa’, rekao je. ‘Bio je tih, posve otupio. A onda su ga odveli u policijski automobil.’

  Daniel Schembri je rekao da mu se srce slama kad pomisli na troje djece koja su im poželjela sretnu novu godinu, jedući lizalice, prije samo dvije sedmice. ‘Kako se to moglo dogoditi?’, pita se.

  Napustila je posao

  Bivše kolege Katie Perinović, koja je radila kao fizioterapeutkinja, rekli su Herald Sun-u da su shrvani viješću o strašnoj tragediji.

  Kažu da je neočekivano napustila kliniku za fizioterapiju Glenroy prije otprilike tri mjeseca.

  Vršitelj dužnosti zamjenika policijskog načelnika Robert Hill rekao je da će policija raditi na podršci porodicama pogođenih tragedijom i osigurati da dobiju pomoć koja im je potrebna.

  ‘Znam da ima mnogo ljudi u zajednici koji se trude razumjeti i pomiriti se s ovom tragedijom’, rekao je. ‘Ovo je također bilo nevjerovatno teško vrijeme i za policiju i za bolničare, koji su reagovali i jučer prvi stigli na mjesto događaja. Ovo je strašna tragedija.’

  Lee, voditelj tima iz bolničke službe West Meadows, također je položio cvijeće na mjesto događaja i odvojio trenutak da razmisli ispred kuće.

  U razgovoru za NCA NewsWire rekao je kako je pet njegovih bolničara reagiralo na užas u četvrtak, nakon čega su svi bili ‘potreseni’.

  ‘Smrt troje djece duboko pogađa sve, uključujući naše osoblje’, rekao je. ‘To nije normalna stvar … Da, u našem poslu postoje uznemirujući elementi, ali ovakvi incidenti su rijetki.’ (Jutarnji.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje