Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Horor u Australiji: Oteo autostopericu, silovao je i tjerao da vozi čak – 16000 km

Preuzmite sliku

Marcus i Elisha upoznali su se na zabavi. On ju je oteo, silovao u hotelskoj sobi i pod prijetnjom pištoljem na glavi natjerao da vozi 16000 km kroz Australiju. Spasila ju je radnica s beninske pumpe…

Britanka Elisha Grey (24) upoznala je prije dvije godine Marcusa Martina (24) koji ju je s pištoljem na glavi tjerao da vozi 1600 kilometara. Manijak ju je danima zlostavljao, tukao i silovao. Traumatično iskustvo Elisha je ispričala za Australia TV.

 • Autostoperica Elisha je 2017. bila na putovanju po Australiji, a zlostavljača je upoznala na jednoj zabavi.

  – Prvo mi se učinio zabavan, ali ubrzo sam saznala da je lud i opsesivan – rekla je Elisha. Marcus je Elishu oteo, silovao u hotelskoj sobi i natjerao da vozi 16000 kilometara. Držao joj je pištolj na glavi i tukao je.

  – Razmišjala sam da ga ubodem nožem, ali bilo me strah da ne uspijem pa da mi se ne osveti. Nisam htjela rizikovati. Nadala sam se da će mi neko pomoći. Slomio mi je nos, imala sam nekoliko ugriza po tijelu i brojne modrice. Ključem me ubo u vrat, imala sam dvije ‘šljive’ na očima. I rane svuda po tijelu – ispričala je Grey.

  – Lice mi je bilo potpuno ljubičasto. Kad god bih vidjela nekog putem buljila sam u njih da pomisle ‘ovoj ženi treba pomoć’ – dodala je Grey. Dodala je kako joj je Marcus pronašao kontracepcijske pilule u torbi i bacio ih.

  – Htio je da zatrudnim kako bi me mogao još više kontrolisati – dodala je Grey.

 • Radnica na benzinskoj pumpi Beverley Page spasila je nesretnu djevojku.

  – Pratila sam je da zapamtim tablice da mogu prijaviti policiji – ispričala je Page. Dramatično spašavanje desilo se nekoliko sati nakon njenog poziva policiji. Martin je uhapšen i 2018. u oktobru proglašen krivim i osuđen na zatvorsku kaznu, a čitanje dužine kazne bit će 28. maja. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,