Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Hoće li najopasnija supruga na svijetu izdati zloglasnog El Chapa

Preuzmite sliku

Emma Coronel Aispuro, supruga ozloglašenog meksičkog dilera drogom – El Chapa, koja je uhapšena u februaru ove godine u SAD-u pod optužbom da mu je pomagala u vođenju kriminalnog carstva vrijednog više milijardi dolara, ali i da je planirala njegov bijeg iz zatvora, danas je bivša misica za koju se mediji pitaju hoće li dok sjedi iza rešetaka uništiti El Chapa.

Navodno, „bahata kraljica kartela koja je trošila milione, pomagala u distribuciji droge“ mogla bi se izvući iz zatvora time što će policiji dati informacije o mužu. U suprotnom će i ona biti na doživotnoj robiji.

U svijetu je poznata kao diva od Sinaloa, koja je i sama vodila narkokartel, sada bi mogla uništiti Joaquin Guzman Loera El Chapa. Mnogi je vide kao kraljicu narko svijeta, a u ovom trenutku se nalazi u ćeliji zatvora William Truesdale u Virginiji.

Ona i El Chapo imaju status ikona u Meksiku i samo do prije nekoliko mjesec planirala je da pokrene sopstvenu modnu liniju “El Chapo Guzman”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Emma fans ❤️ (@emmacoronel_ais)

Poznata je po raskošnom oblačenju, skupocjenoj odjeći i nakitu, i stilu života koji je mnogima nezamisliv. Sve to je pribavila tako što je upoznala Guzmana kada je imala samo 17 godina, zaljubio se u nju i krunisao je titulom jedne od ključnih figura u vođenju narko kartela Sinaloa.

Diva Sinaloe je navodno radila sa Guzmanovim sinovima u pripremi bjekstva. Oni su kupili zemlju u blizini zatvora, nabavili oružje i oklopno vozilo i prokrijumčarili El Chapu sat sa GPS-om kako bi mogao da se snađe u tunelu kroz koji je prošao vozeći se na specijalno dizajniranom motoru. Ipak to ga nije spasilo od toga da završi na doživotnoj robiji u zatvoru sa maksimalnim obezbjeđenjem u Coloradu.

 • Učestvovala je u pomaganju El Chapu da pobjegne iz zatvora 2015. godine i pomagala mu je u distribuciji kokaina.

  Lucero Guadalupe Sanchez Lopez, Guzmanova dugogodišnja ljubavnica svjedočila je protiv njega. Dobila je 10 godina zatvora jer se nagodila sa tužilaštvom te je otkrila detalje o mafijaškom svijetu El Chapa, dok je baš na tom suđenju sjedjela njegova prava žena Emma Coronel Aispuro.

   

  Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

   

  Objavu dijeli Emma fans ❤️ (@emmacoronel_ais)

  Sada se postavlja pitanje da li će i Cornel na isti način sebi kupiti slobodu otkrivanjem najmračnijih tajni meksičkog narko bosa koji najvjerovatnije nikada više neće vidjeti svijet van zidina zatvora. (CDM)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,