Četvrtak, 9. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Glumcu Baldwinu rečeno da u ruci drži “hladni pištolj”

Preuzmite sliku

Ne stišavaju se reakcije nakon što je glumac Alec Baldwin jučer na setu filma “Rust” ubio snimateljicu Halyn Hutchins (42) i ranio reditelja Joela Souza (48).

Svako malo pojavljuju se novi detalji ove tragedije u kojoj je Baldwin za potrebe snimanja vesterna trebao pucati iz rekvizita, odnosno pištolja s ćorcima.

Policija istražuje te je izdala dva naloga za pretres koji se odnose na Hannah Gutierrez Reed, koja je bila zadužena za oružje i rekvizite, te pomoćnika reditelja Davea Hallsa, koji je Baldwinu predao pištolj Colt.

Iskusni filmaš i kćerka holivudskog oružara

Hannah je posložila tri pištolja na setu, a Halls je uzeo Colt i dao ga Baldwinu.

Povikao je: “Hladan pištolj, hladan pištolj“, što znači da u njemu nije bojeva municija.

Halls je iskusni filmaš, radio je na filmovima kao što su “Fargo” i “The Matrix Reloaded“. Gutierezz Rid je kćerka legendarnog holivudskog oružara Thella Reeda koji ju je od malih nogu učio svom poslu.

Glumac je uzeo pištolj. Nije znao da je unutra bojeva municija i zapucao je. Snimateljica Halyn je preminula u bolnici, dok je reditelj Souza povrijeđen, ali pušten iz bolnice istog dana.

I ranije bilo problema

Alec Baldwin bio je slomljen nakon tragedije u Novom Meksiku.

Američki mediji objavili su i kako je na setu filma “Rust” bilo problema prije tog incidenta.

Neki od članova koji su bili uključeni u snimanje napustili su filmski set nakon što su se požalili na sigurnost. Žalili su se i da predugo rade.

Iz produkcije su pronašli nove ljude, a na setu su ostali redatelj Souza i snimateljica Hutchins, zajedno s glavnom zvijezdom Alecom Baldwinom.

Hutchins je, kako prenose američki mediji, pokušala pregovarati za bolje uslove nekih članova ekipe.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,